Padavine izazvale probleme

Više sudara u Sarajevu zbog poledice: Snijeg iznenadio komunalce, ali i vozače

  • Извор: n1info.com
  • 30.11.2021. 21:16

U Sarajevu juče je pao prvi snijeg ove zime. Iznenadio je komunalne službe, ali prema riječima Mirze Ramića, portparola KJKP Rad, iznenadio je i vozače. U Sarajevu je danas zabilježeno više sudara, a sve zbog poledice.

Komunalne službe nisu spremno dočekale zimsku sezonu, kažu građani, te da se trotoari nisu tretirali sa solju.

“Dok je jučersnijeg padao, vršeno je čišćenje saobraćajnica prvog i drugog prioriteta. Danas od 9 sati krenulo se sa aktivnosti saobraćajnica trećeg i četvrtog prioriteta”, osvrnuo se na prethodni i današnji dan portparol KJKP Rada.

Napomenuo je da vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja svog motornog vozila uslovima na putu, kao i da je veliki problem što mnogi vozači nisu počeli koristiti zimsku pneumatiku.

“Aktivnosti su se provodile na terenu i vršeno je čišćenje saobraćajnica kao i trotoara. U jučerašnjem periodu kada je snijeg počeo padati, imali smo dva ili tri kolapsa saobraćaja, na Bistriku i na Vratniku, zbog korištenja ljetnih pneumatika, gdje nisu mogli da se kreću saobraćajnicama određena vozila koja još nisu počela da koriste zimske pneumatike. U takvi situacijama zimska služba ne može ništa da uradi. Ne možemo mi uticati na savjest nekoga na terenu”, kazao je Ramić.

To što se građani žale na poledicu, portparol KJKP Rad je kazao sljedeće:

“Moramo razumjeti određene stvari – očekivanja i realne stvari. Očekivanje je ukoliko snijeg poče padati građani žele da se jednostavno pojavimo na svim ulicama i vršimo čišćenje ispred svih domova. To jednostavno nije moguće. Postoji kategorizacija što je utvrđeno sa Direkcijom za ceste i četiri gradske općine kao investitorima. One saobraćajnice,prvog prioriteta čiste se unutar onog perioda dok snijeg pada. Saobraćajnice drugog, trećeg i četvrtog prioreta čiste se 24, 48, odnosno 72 sata po prestanku padavina”. 

Poručio je da je obavezno korištenje zimske opreme, a preduzeće Rad, istaknuo je, “svakako je dokaz da je urađen posao kako treba”.

“Dok su trajale padavine juče, bilo jeste otežano, ali uspostavljeno je normalno odvijanje saobraćaja prilagođeno brzini  kretanja na putu”, rekao je Ramić, piše N1.


  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина