Janja kod Bijeljine

Velika količina naoružanja pronađena u vikendici

  • 03.03.2021. 16:19

Policijski službenici MUP-a Srpske u saradnji sa Graničnom policijom BiH izvršili su danas pretres na jednoj lokaciji na području Janje, kod Bijeljine, a u cilju spriječavanja nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Pretres je izvršen pod nadzorom OJT Bijeljina, a po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina vojne municije i vojne opreme (uniforme, panciri, šljemovi i kape), a čije izrađivanje, nabavljanje, nošenje ili držanje građanima nije uopšte dozvoljeno.

Kako ATV nezvanično saznaje, oružje je pronađeno u otvorima zidova pregrađenim rigips pločama, u prizemlju, na spratu i krovu vikednice. Pronađana je veća količina vojnog automatskog i poluautomatskog vatrenog naoružanja duge cijevi, sastavnih i rezervnih dijeli tog naoružanja kao i pripadajuća municija.

Takođe nezvanično saznajemo da se oružje nalazilo u vikendici koju je koristilo lice M. N, a to nije nije dostupno organima gonjena Srpske i BiH jer se nalazi u Njemačkoj, iz koje nije dolazio u posljednje dvije godine.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, "Nedozvoljenja proizvodnja i promet oružnja ili eksplozivnih materija".