Velika akcija policije: Razbijena kriminalna grupa koja je ukrala 200.000 KM

09:59, 02.03.2021.
Izvor: Srpskainfo.com
Pripadnici Federalne uprave policije zajedno sa kolegama iz više kantona provede veliku akciju u kojoj je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su bili članovi kriminalne grupe koja je krađama pričinila štetu veću od 200.000 maraka, potvrđeno je za Srpskainfo.

U FUP su rekli da akciju provode zajedno sa pripadnicima MUP Tuzlanskog, Srednjobosankog, Zapadno-hercegovačkog i Zeničko-dobojskog Kantona i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog Kantona.

Ova organizovana kriminalna grupa se sumnjiči za veći broj krađa.

"U sklopu navedenih aktivnosti, obavljeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te su uhapšeni N.H. (49.), A.Ć. (32.), A.Š. (39), A.Š. (42.), M.I. (41) i E.D. (36) dok je za E.DŽ. (44.) raspisana operativna potjernica", rekli su u FUP.

Oni se sumnjiče da su u vremenskom periodu od početka 2020. godine, na području Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Zeničko – dobojskog, Hercegovačko – neretvanskog i Zapadno – hercegovačkog kantona, te Distrikta Brčko, organizujući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, počinili više pljački i pokušaja pljački na najmanje 14 poslovnih subjekata: benzinskih pumpi, trgovačkih centara i drugih privrednih subjekata na prostoru Federacije BiH i Brčko Distrikta kojom prilikom su ukrali preko 200.000,00 KM, kao i veću količinu robe, cigareta, kave, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

"Takođe, s ciljem izvršenja ovih krivičnih djela prethodno su ukrali 14 putničkih vozila i pokušali ukrasti još sedam automobila na području gore spomenutih kantona", dodali su u policiji.