Drama u Prnjavoru

Vedran zalutalim metkom pogođen u vožnji

  • 10.01.2020. 19:31

Vedran Lepir (37) iz Prnjavora za dlaku je izbjegao smrt kada je u vožnji njegov automobil pogođen zalutalim metkom, nadomak autobuske stanice u Derventi. Nesreću je izbjeglo i njegovih troje maloljetne djece, koja su dvadesetak minuta prije izašla iz automobila, sa zadnjeg sjedišta čije je bočno staklo probio i sasuo projektil.

On je suprugu i djecu ostavio u Palačkovcima i produžio kod prijatelja na slavu u Derventu. Nesvakidašnju dramu, kako je čuo najvjerovatnije pucnjem iz puške, Lepir je tokom vožnje dokumentovao video zapisom kamere u automobilu.

Još je nepoznato ko je otvorio vatru u četvrtak u po bijela dana u gotovo samom centru grada.

- Kod Autobuske stanice na obilaznici jasno sam čuo pucanj. Samo sekund potom sasulo mi se zadnje staklo na vratima automobila. Za tren i koji centimetar sam izbjegao zrno, čiji se zvižduk, uz moju spontanu reakciju, čuje na video zapisu. Shvativši šta se dogodilo, dodao sam gas i zaustavio se nekih 500 metara dalje na obližnjoj bivšoj benzinskoj pumpi i odmah pozvao policiju. Sve je djelovalo gotovo nestvarno-priča, za Lepir.

Policajci su izvršili uviđaj, ali nije im još pošlo za rukom da pronađu zrno

- Najbliži automobil bio je udaljen pedesetak metara, tako da otklanjam eventualnu mogućnost da je kamen mogao pogoditi u zadnje bočno staklo. Za sada, otklanjam i mogućnost da je neko namjerno pucao na mene. Slutim da sam, pukom srećom u nesreći, nesuđena meta u mom pravcu nasumice ispaljenog hica, verovatno, tokom proslave Dana Republike ili nečije krsne slave-kaže Lepir.

Srećom, djeca, uoči pucnjave, napustila automobil Lepir, još u šoku i nevjerici, kaže da je samo dvadesetak minuta prije pucnjave na zadnjem sjedištu, na koje se sasulo staklo poslije probijanja stakla metkom, bilo njegovo troje malodobne djece.

-Iz Prnjavora sam svratio u Palačkovce gdje sam, uz suprugu, ostavio i naše troje djece, koja su sjedila na zadnjem sjedištu. Srećom, odlučio sam da sam odem u Derventu. Ne smijem ni da pomislim šta je moglo da se dogodi da je bilo drugačije - kaže Vedran Lepir.

Pročitajte još:

Ljudi normalno prolazili pored leša u Kragujevcu

Ugledni doktor nauka pucao na suprugu pred djecom uoči Božića

Eksplodirao kamion na putu, vozač pukom srećom spasao glavu

Muškarac prerezao sebi vrat pred očima prolaznika

Pijan vozilom usmrtio majku i njenu kćerkicu

Izbo Kristinu 88 puta jer je saznao da je trudna sa drugim muškarcem

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм