Zenica

Vatrogasci na terenu: Novo neoprezno paljenje rastinja izazvalo požar

  • 10.03.2019. 20:10

U zeničkom naselju Vardište u večernjim satima došlo je do požara izazvanog paljenjem niskog rastinja, a zenički vatrogasci uputili su apel građanima da ne vrše nekontrolisano paljenje niskog rastinja.

Večerašnji požar koji je izazvao pažnju mještana okolnih mjesta u zeničkom naselju Vardište samo je jedan u nizu koji je zabilježen u proteklih mjesec dana na području Zenice, prenosi Klix.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica na prvi poziv su kazali da su informisani o požaru, dok su drugi put negirali informaciju o požaru.
Dodali su kako su danas imali dvije intervencije na gašenju niskog rastinja, te da se svakodnevno susreću s nepažnjom građana koji nesavjesno zapale nisko rastinje s ciljem “čišćenja” površina.

Apelovali su na građane da je poduzimanje ovakvih aktivnosti potpuno bespotrebno, a paljenje su kritikovali i zenički ekolozi i ljubitelji prirode koji su kazali da se nemjerljiva šteta nanosi pticama paljenjem niskog rastinja u blizini šuma te da građani zbog toga moraju biti savjesni u svojim aktivnostima.

U skladu sa Krivičnim zakonom FBiH predviđene su i sankcije kazne zatvora i novčane kazne u slučajevima kada usljed spaljivanja nastane požar koji ima za posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.