Burna veza

Varao ženu sa komšinicom, pa kad je prestao ona ga optužila za silovanje

  • 07.05.2019. 18:48

Zeničanin Š. Č. oslobođen je optužbi za silovanje svoje komšinice E. Š., s kojom je tri i po godine bio u vezi. Kako nam priča ovaj Zeničanin (identitet poznat redakciji), on je s komšinicom bio u vezi do 31. jula prošle godine znajući da je ona u braku. Nakon što su odlučili prekinuti vezu, za njega je, kako kaže, počeo horor.

Suprug saznao

Tako mu je 14. avgusta stigla prijava za silovanje, zbog čega je proveo dva mjeseca i šest dana u istražnom pritvoru. Tome je, tvrdi on, prethodilo to što je suprug E. Š. saznao za preljubu.

"Mi smo se viđali dva puta sedmično dok je njen suprug bio na poslu ili negdje odsutan od kuće. Kada smo odlučili da se prestanemo viđati, ništa nije upućivalo na ono što je uslijedilo. Dolazi mi prijava za silovanje, što mi je nanijelo nesagledivu štetu", tvrdi Zeničanin.

Kako je otac četvero djece, ali i poznat u gradu, ovakve optužbe ostavile su posljedice i na njegovo zdravlje, zbog čega, kako kaže, posjećuje psihijatra. Period u istražnom pritvoru njegovo je najružnije životno iskustvo.

Ogorčen zbog svega, podnio je Tužilaštvu ZDK  krivičnu prijavu protiv E. Š. za krivično djelo lažnog prijavljivanja.

"Prijavila je Š. Č. da je u periodu od februara 2016. godine do jula 2018. istu prisiljavao na spolne odnose, koji su se odvijali na različitim lokacijama, iako je bila svjesna da to nije istina, te da je dobrovoljno pristala na seksualne odnose sa istim, a prijavu podnosi jer joj muž saznaje za vezu sa Š. Č. Kako bi se opravdala pred mužem, prijavljuje Š. Č. za silovanje", navodi se, između ostalog, u prijavi.

Duševna bol

Da E. Š. u postupku nije mogla dokazati silovanje, potvrdila je i Maida Grizović, advokat koja zastupa Š. Č. Ogorčeni Zeničanin ističe da će, osim ove krivične prijave, podnijeti i tužbu za nanošenje duševne boli. Na sudu je saslušano i deset svjedoka, a koji su potvrdili priče Š.Č. da je bio u vezi sa komšinicom, odnosno da su ih viđali zajedno, tvrdi ovaj Zeničanin.

Razmjenjivali poruke

"Budući da smo se zaista krili, bilo je teško dokazati na sudu da smo bili u vezi, odnosno poreći njene tvrdnje. Srećom, urađeno je vještačenje mobitela, gdje je ustanovljeno da smo razmjenjivali ljubavne poruke te da ne stoji priča da sam bilo koga silovao", priča on.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)