Užičaninu šest i po godina za pljačku i premlaćivanje starca u Banjaluci

  • 16.07.2019. 16:02

Predrag Ivanović (26) iz Užica osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na šest i po godina robije za pljačku i brutalno premlaćivanje Banjalučanina Ostoje Milakovića (81) iz Kmećana, saznaju "Nezavisne".

Starac, kojeg je pod okriljem noći napalo više mladića, ranije je izjavio da su mu razbojnici odnijeli veću sumu novca, a u presudi Ivanoviću navodi se da se od njega oduzima iznos koji je uzeo tokom ovog pohoda. Osim toga, Milaković se sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuje na parnični postupak.

Kako su "Nezavisne" ranije objavile, on je u banjalučkom Okružnom sudu ispričao da su ga napadači krajem prošle godine napali u snu, vezali telefonskim kablom i polomili mu vilicu. Na suđenju Ivanoviću Milaković je svjedočio iz posebne prostorije putem video-linka jer zbog trauma koje je preživio nije bio u stanju da bude u sudnici s optuženim.

U ovom brutalnom razbojništvu, koje se dogodilo 6. decembra prošle godine, kako ih terete, učestvovali su i tada maloljetni Milija Božić i Lazar Perica (25), takođe iz Užica, a protiv njih je proces razdvojen.

Starac je ispričao da se ne sjeća svega jer su ga razbojnici napali na spavanju, a kada se osvijestio bio je krvav na podu.

"Bio sam polomljen: ruke su mi bile vezane, vilica polomljena, a obraz probušen", rekao je Milaković, koji nije vidio napadače.

Za pomoć se obratio komšijama, koje su potom pozvale policiju. Ispričao je da su mu razbojnici sve polupali, oštetili vrata i iz tašne u kojoj je imao 95 novčanica od po 500 evra uzeli novac, kao i satove pokojnog oca i supruge, te testament i ugovore i zatražio je da se to vrati.

"Jedan inspektor kada je vidio krv rekao je: 'Ovdje nije čovjek ubijen, već izgleda kao da je zaklan vo'", rekao je Milaković.

Prema optužnici, napadači su došli FIAT-om 500l, ušli u kuću, pretukli i vezali starca te ga opljačkali i pobjegli.