Strava kod Kruševca

Užas: Stric silovao bratanicu (13)

  • 28.02.2020. 21:24

Saša U. (41) iz okoline Kruševca, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao svoju bratanicu (13), priznao je da je spavao s njom, ali tvrdi da nije otac djeteta koje je rođeno mrtvo. Djevojčica je u bolnici i ljekari se bore za njen život.

Ovaj stravičan događaj otkriven je kad je 13-godišnjakinja dopremljena na ginekološko odjeljenje kruševačke bolnice zbog bolova i obilnog krvarenja. Zbog sepse, koja je nastala prije dolaska u bolnicu, djevojčica je životno ugrožena i njen oporavak je neizvjestan. Prema prvim nalazima, vjeruje se da je dijete u utrobi maloljetnice dugo bilo mrtvo.

Iz bolnice su odmah obavijestili policiju i poslije razgovora s djevojčicom policija je donijela odluku u konsultaciji s tužiocem da Sašu U. uhapse i zadrže u pritvoru.

- Saša je prvo izjavio da je djevojčica njega više puta tražila da budu zajedno. Dugo se navodno tome opirao, ali se ipak desilo. Ističe da ništa nije učinio na silu - kaže izvor blizak istrazi.

Trinaestogodišnjakinja živi u porodici s djedom i bakom. Njen otac je izvršio samoubistvo prije godinu i po dana vješanjem, a majka se preudala. Djevojčicu je, sa dvije mlađe sestre, Centar za socijalni rad u Kruševcu povjerio baki i deki. U istom stanu živio je i osumnjičeni Saša, stric djevojčice. Svi su živjeli uglavnom od socijalne pomoći i povremenih poslova privatno.