Od radnice ukrao 500 KM

Uz prijetnju oružjem opljačkao apoteku

  • 29.11.2018. 12:28

Policija iz Modriče aktivno traga za nepoznatim licem koje je, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, od radnice apoteke u ovom gradu ukralo oko 500 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Pljačka se dogodila juče u 16.50 časova, nakon čega se počinilac udaljio u nepoznatom pravcu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. 

Iz Policijske uprave Doboj ističu da preduzimaju intezivne mjere i radnje sa ciljem otkrivanja, onemogućavanja i odvraćanja od izvršenja krivičnih djela razbojništva, ali i drugih krivičnih djela i protivpravnih ponašanja. 

"Navedene mjere obuhvataju sprovođenje operativne obrade i kriminalističke kontrole lica, objekata i prostora, kao i pojačanu kontrolu lica i prevoznih sredstava, te pojačano prisustvo i vidljivost policije na mjestima sa identifikovanim povišenim bezbjednosnim rizikom", navodi se u saopštenju. 

Policija radi i na informisanju i savjetovanju poslovnih subjekata i građana, te saradnji i razmjeni informacija sa drugim policijskim upravama i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova. 

Policijska uprava Doboj apeluje na sve subjekte koja posluju gotovim novcem i drugim vrijednostima da preduzmu potrebne mjere bezbjednosti usmjerene na smanjenje rizika i zaštitu zaposlenih. 

Iz policije su najavili da će pojačati nadzor nad primjenom Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima.

Тагови: