TK

Uz milijardera "pala" još dvojica rukovodilaca GIKIL-a

  • 23.07.2019. 18:27

Predsjednik Nadzornog odbora Global Ispat Koksne industrije Lukavac Pramod Mital uz još dvije osobe trenutno se nalazi u prostorijama ove kompanije, gdje su pod nadzorom istražnih timova Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Postupajući kantonalni tužilac Ćazim Serhatlić kazao je da su uz Mitala uhapšeni i član Nadzornog odbora Razib Dash te generalni direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyya.

"Oni su uhapšeni zbog sumnje da su od 2003. godine pa na ovamo počinili krivično djelo organizovani kriminal uz zloupotrebu položaja i vlasti u poslovanju.

"Postupaući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli će biti izvršen pretres onih mjesta gdje su oni smješteni, a onda će biti sprovedeni u Tužilaštvo TK na dalje postupanje", rekao je Serhatlić.

Advokat Rifat Konjić koji je advokat Mitala i još dvije njemu bliske osobe napustio je zgradu uprave GIKIL-a, a kazao je da ne može konretno isticati radnje koje se stavljaju njegovim branjenicima na teret.

"Pripadnici policije su započeli svoj dio posla koji se sastoji od pretresanja i prokupljanja dokumentacije. Potpuno je za očekivati da će oni biti zadržani sljedeća 24 sata u policiji, a potom će biti dovedeni pred tužioca Ćazima Serhatlića i oni će izvršiti njihovo ispitivanje. Tada će se odlučiti o daljim radnjama koje će se preduzeti", rekao je Konjić.

Konjić je istakao da trenutno nije upoznat sa svakom pojedinačnom radnjom koja se stavlja na teret osumnjčenima. Nezvanično Klix saznaje da je Mital odbio saradnju s Tužilaštvom TK.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.