Za još dva mjeseca

Upućen prijedlog Sudu BiH za produženje pritvora Elezu

  • 30.03.2021. 16:01

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora Darku Elezu za još dva mjeseca.

Iz Tužilaštva Bih navode da je produženje mjere pritvora zatraženo radi neometanog nastavka istrage u predmetu koji vode zajedno sa MUP-om Republike Srpske, Agencijom za istrage i zaštitu, Agencijom za forenzička ispitivanja i vještačenja, kao i drugim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH, u okviru predmeta "Belivuk", "Kavački klan" i drugih.

"Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog BiH, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na Eleza i veći broj sa njim povezanih osoba, te je uz prijedlog pritvora dostavljena dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svjedoka", navodi se u saopštenju.

Elezu je mjera pritvora određena 5. marta, zbog opasnosti od bjekstva, kao i da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke i saučesnike, počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da je produženje pritvora zatraženo i zbog saznanja o prijetnjama i zastrašivanjima svjedoka u predmetu.

Tužilaštvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Darka Eleza i više drugih osoba, osumnjičenih za krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo, dogovor za izvršenje krivučnog djela iznuda i ugrožavanje bezbjednosti.

Тагови: