Unuk mi je rekao da odlazi na 2 sata, a vratili su mi ga u sanduku nakon 2 mjeseca

  • 23.05.2020. 20:52

Moj unuk Aleksandar tog kobnog 20. marta probudio se, spremio i rekao da ide za Beograd. Zagrlio me i poljubio. Rekao je da ne brinem i da će se vratiti za dva sata. Donijeli su mi ga u kovčegu poslije dva mjeseca.

Ovim riječima za Kurir počinje ispovijest Mara Halabrin iz Janošika kod Alibunara, baka Aleksandra Halabrina (28), čije je tijelo prije nedjelju dana pronađeno sa ustrelnom ranom u glavi zakopano u livadi u Parcanima kod Sopota. Slomljena od bola, baka Mara kaže da je cijelo selo bilo na sahrani.

- To govori o tome koliko je zapravo moj unuk vrijedio kao čovjek. Umjesto da spremamo svadbu, da baka čeka praunučiće... - jecala je nesrećna žena.

Prema njenim riječima, Aleksandar je prije nestanka bio u Mađarskoj i tamo je navodno kupio automobil.

- Pričao je da je na carini i da treba sve da sredi kako bi ga registrovao. Tog dana je i to trebalo da završi, rekao je: "Bako, dolazim novim kolima." Ni slutila nisam, kad je odlazio, da ću ga tada posljednji put poljubiti i vidjeti - kaže uplakana baka.

Kako nam je objasnila, ne zna šta bi mogao da bude razlog ovog jezivog zločina, ali ni ko bi tako nešto uradio.

- Završio je srednju medicinsku školu. Upisao je i višu medicinsku, ali ju je napustio. Možda se upravo tada uhvatio nekog lošeg društva. Znao je nekoliko jezika, ali, eto, nije mogao da se zaposli. Bilo je i u Slovačkoj dvije godine - priča Mara.

Kako nezvanično saznajemo, policijska istraga je u toku, a nedaleko od mjesta gdje je tijelo bilo zakopano pronađen je i neki sat.

- Istraga ide u više pravaca. Ispituju se s kim je ubijeni bio u kontaktu. Zasad, s obzirom na stanje u kom je tijelo pronađeno, teško da se može utvrditi da li je odmah nakon nestanka ubijen ili je to bilo kasnije. Ispituje se i da li je riječ o nesrećnom slučaju, pa da su se eventualno na taj način oni koji su odgovorni za smrt mladica hteli riješiti tijela - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Da podsjetimo tijelo je otkrio je čobanin Mirko Maksimović, koji je napasao koze. Noge i trup su bili u zemlji, a gornji deo tela je bio otkriven. Noge i trup bili su zamotani u kesu. Da prizor bude još gori, leš nije imao odjeću, go je bio.