Jedan je čuvao stražu dok je drugi obio bravu

Ukrali "rendž rovera" za samo 60 sekundi: Automobil Ivice Dragutinovića "tipovan"

  • 23.05.2020. 08:40

Nekadašnjem fudbalskom reprezentativcu Srbije Ivici Dragutinoviću nepoznate osobe 18. maja ukrale su automobil marke Range Rover Evoque, koji se nalazio na parkingu kod vulkanizerske radnje "Danko" na Batajničkom putu 1. 

Fudbalerova kola dovezena su na servisiranje početkom marta, a kako je ubrzo nakon toga u zemlji proglašeno vanredno stanje, automobil je tamo i ostao.

U noći između nedjelje i ponedjeljka oko tri sata poslije ponoći dva muškarca pješice su došla do vozila, koje su potom obili i ukrali. Kako pokazuje dosadašnja istraga i snimci sa sigurnosnih kamera, jedan je čuvao stražu, dok je drugi za 60 sekundi obio bravu, ušao u džip i odvezao se u nepoznatom pravcu. Zatim se drugi muškarac vratio u svoja kola i otišao za njim.

Reporteri "Novosti" tokom jučerašnjeg dana posjetili su radnju ispred koje je ukraden Dragutinovićev automobil i uvjerili se da na popravci trenutno ima nekoliko luksuznih vozila, kao i da su mušterije stalni korisnici njihovih usluga.

- Ivica je naša dugogodišnja mušterija - pričaju radnici. - Automobil je u radnju dovezao drugi čovjek i zatražio da se odrade sitne popravke, ali zbog cijele situacije sa koronom posao je odložen.

Kako su rekli zaposleni, "rendž rover" švajcarskih tablica sve vrijeme je bio parkiran u garaži, ali su ga prošlog vikenda zbog zauzetosti premjestili prekoputa servisa.

- Mislimo da je automobil "tipovan", vjerovatno je neko duže vrijeme pratio situaciju i čekao povoljan trenutak da ga ukrade - uvjereni su majstori. - Iako su se pojavile razne informacije o njegovoj cijeni, vozilo koje pripada Dragutinoviću vredi oko 50.000 evra.

Vlasnik vulkanizerske radnje "Danko" odmah je policiji prijavio nestanak automobila proizvedenog 2013. godine, a organi reda intenzivno rade na identifikaciji lopova i pronalasku vozila.

VLASNIK ČUVENOG "BENTLIJA"

Još jedan automobil bivšeg fudblera privukao je pažnju javnosti, pošto je Dragutinović vlasnik i čuvenog crnog "bentlija" koji je 2017. godine presreo kolonu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Zbog incidenta uhapšene su tri osobe, a "bentli" je imao španske registarske tablice.