Hapšenje u Visokom

Ukrali bakarni lim iz pravoslavne crkve

19:55, 16.08.2019.
Izvor: Srna
Dva lica su uhapšena zbog krađe 95 metara kvadratnih bakarnog lima iz pomoćnih prostorija pravoslavne crkve Sveti Prokopije u Visokom, rekla je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Alićeva je precizirala da su pripadnici Policijske stanice Visoko, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom, uhapsili lice iz ovog mjesta čiji su inicijali M.Š. (40) i lice iz Mostara B.B. (20). 

Oni su osumnjičeni da su počinila dva krivična djela teške krađe koje su izvršene u noći 28. na 29. jul i u periodu od 11. do 13. avgusta. 

"Oni su 14. avgusta locirani i uhapšeni, a u službenim prostorijama Policijske Stanice Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog", kaže Alićeva. 

Policijski timovi izvršili su pretres na više lokacija s ciljem dokumentovanja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, u skladu sa naredbama Opštinskog suda u Visokom. 

"Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potiču iz izvršenih teških krađa. Bakarni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, takođe, pronađen i oduzet", kaže Alićeva.