UKC Srpske: Samoubistvo izvršila pacijentkinja kovid odjeljenja

  • 12.04.2021. 12:32

Pedesettrogodišnja pacijentkinja čiji su inicijali V.K. koja je poginula kada je rano jutros skočila sa trećeg sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ u Banjaluci, bila je hospitalizovana u kovid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U saopštenju je navedeno da je noćas oko tri sata pacijentkinja čiji su inicijali V.K, koja je hospitalizovana juče u kovid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske, izvršila samoubistvo skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe.

U saopštenju se navodi da je tokom hospitalizacije pacijentkinja bila svjesna, orijentisana, komunikativna i bez znakova psihopatologije.

- Odmah nakon pada pacijentkinje, dežurna ljekarska ekipa izašla je na mjesto događaja i utvrdila smrtni ishod, nakon čega su u skladu sa procedurom pozvani predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su na licu mjesta izvršili uviđaj - navodi se u saopštenju UKC-a.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je saopšteno da je nadležnoj policijskoj stanici, jutros 3.30 časova, dežurni doktor UKC-a prijavio da je pacijentkinja čiji su inicijali V.K. skočila kroz prozor sa trećeg sprata, te da je na licu mjesta preminula.

Policija je obavila uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni mrtvozornik, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Тагови: