U više odvojenih akcija

UIO BIH: Oduzeta roba u vrijednosti od oko 300.000 KM FOTO

  • 15.07.2018. 13:24

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na području regionalnog centra Tuzla u više odvojenih akcija oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 303.000 KM.

U više odvojenih akcija oduzeto je 6.750 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH, 4.526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz NJemačke, te 600 grama zlata i 4,7 kilograma srebra. 

Iz UIO BiH je saopšteno da su službenici za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla-Sarajevo oduzeli 6.750 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH. 

Akivnosti na terenu, kako se navodi u saopštenju, provedene su u saradnji sa kolegama MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Živinice. 

Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla robe službenici UIO u saradnji sa kolegama iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u tri odvojena slučaja pronašli su i trajno oduzeli 4.526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz NJemačke. 

Tom prilikom utvrđen je i manjak u iznosu od 47.940 KM iz nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i 19.500 KM iz nadležnosti UIO, te su pronađena i dva neprijavljena radnika. 

Službenici UIO na osnovu operativnih saznanja pronašli su i trajno oduzeli 600 grama zlata i 4,7 kilograma srebra u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona - policijske uprave Tuzla i Gradačac. 

Nezakonito prodavana roba otkrivena je na području Tuzle i Gradačca. 

U toku preduzimanja mjera korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je donirala američka Ambasada putem programa EXBS.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.