Trebinje

Uhapšeno lice iz Dubrovnika

  • 05.06.2020. 13:52

Trebinjska policija lišila je slobode lice iz Dubrovnika čiji su inicijali D.P. zbog postojanja osnova sumnje da je 9. januara fizički napalo osobu ispred ulaza u stambenu zgradu u kojoj stanuje, te joj otelo torbu sa foto-aparatom i dodatnim dijelovima za taj uređaj.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je osumnjičeno lice juče lišeno slobode.

"Operativnim radom, 9. januara, policijski službenici su u mjestu Volujac pronašli torbu sa ukradenim predmetima", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeno lice predato je u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Podsjetimo, trebinjska policija identifikovala je nekoliko lica iz Hrvatske, koji su napali jednog Trebinjca koji je prisustvovao tradicionalnoj bakljadi u čast 9. januara - Dana Republike Srpske kod Spomenika braniocima Trebinja sa namjerom da mu oduzmu ruksak, vjerujući da se u njemu nalazi srpska trobojka sa natpisom "Trebinje".

Trebinjca je napalo nekoliko mlađih lica, navodno mladih pripadnika HDZ-a, ispred ulaza zgrade u kojoj živi, a tom prilikom oduzeli su mu ruksak i u lice prsnuli "biber sprej".

Prethodno, jedno lice ga je pratilo od Spomenika braniocima Trebinja do njegovog ulaza, a zatim mu se obratilo na engleskom jeziku.

Ubrzo se iz jednog vozila pojavilo još nekoliko lica, a zatim su uz pomoć "biber spreja" onesposobili našeg sugrađanina i oduzeli mu ruksak.

Zatim su napustili lice mjesta i magistralnim putem prema Dubrovniku uputili se ka graničnom prelazu Ivanica, a o cijelom događaju obaviještena je trebinjska policija koja je brzom reakcijom i uz pomoć gradskog video nadzora došla do zanimljivih detalja.

Otkrili su da se jedno lice, koje je pratilo našeg sugrađanina do njegove zgrade, pravilo da uz pomoć mobilnog telefona snima bakljadu, naslonjen na obližnji zidić u Gradskom parku.

Ruksak su bacili u Volujcu, a pronašao ga je jedan biciklista, koji to prijavio policiji.

U ruksaku su se nalazile sve stvari - fotografska oprema, koje su u njemu bile i prije otimanja od našeg sugrađanina.

TrebinjeLive.info je pisalo da je policija došla do informacija da su mladići iz Hrvatske imali namjeru da uzmu srpsku trobojku sa natpisom "Trebinje" i tkaninu sa natpisom "Reći ću vam iz inata, još uvijek je srpska Sparta", sa namjerom da se u Hrvatsku vrate "sa trofejem" i iste zatim zapale.

Daljom policijskom istragom, utvrđeno je da su mladići koristila dva vozila, koja su iznajmili u Posušju i Čapljini, a da je njihovo prebivalište na području Ploča, Metkovića, Splita i Dubrovnika.

Sa jednim vozilom su pratili Trebinjca od koga su oduzeli ruksak, a sa drugim grupu Trebinjaca koja se kretala kroz centar grada.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина