Akcija "Klub"

Uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za proizvodnju i šverc droga i podvođenje na prostituciju

  • 03.06.2019. 19:05

Uhapšeni Srđan Boškov, Mirko Salamić, Lea Dokmanović, Nail Kapo, Medina Kapo, Amer Isaković, Ljubiša Bajičić, Stefan Adamović i Dijana Babić, osumnjičeni su za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Uhapšeni su i Dragan Jeleča i Marinko Marjanović, a kako ATV nezvanično saznaje, sumnjiče se da su na prostituciju podvodili štićenice Dječijeg doma "Rada Vranješević" i to od 2017. godine do početka 2019., iskoristivši njihovu psihičku nezrelost i loše porodične prilike. 

"Ono što možemo reći da ne ugrožavamo istragu, dva lica, lice inicijala D.J. i M.M. se sumnjiče da su u periodu od 2017. do 2019. godine počinili krivična djela navođenje djeteta na prostituciju", rekla je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.
 
Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće podnesen i izvještaj protiv S.N. koji se već nalazi na izdržavanju kazne u Doboju. Nail i Medina Kapo, Amer Isaković i Ljubiša Bajičić, kako ATV saznaje,  terete se i za omogućavanje uživanja opojnih droga. 

Prema nezvaničnim saznanjima ATV-a, sumnjiče se da su u stanu u Banjaluci omogućavali korišćenje marihuane i spida, između ostalih i maloljetnicima. Saznajemo i da su držali, kupovali, prenosili i preprodavali drogu, ali i organizovali mrežu prepordavaca opojnih droga. 

"Ova lica kao i lice koje se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ u Doboju biće predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima. Ono što možemo reći je da je u dosadašnjim aktivnostima pronađena određena količina opojne droge marihuana, spid, tu je određena oprema koja se koristi prilikom uživanja opojnih droga, mobilni telefoni i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela", istakla je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.  

Svih 11 uhapšenih u akciji Klub trebalo bi da budu sporovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o eventualnom prijedlogu za mjeru pritvora. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)