U toku ispitivanje

Uhapšeni za malverzacije u šumskim gazdinstvima sprovedeni u Tužilaštvo VIDEO

11:38, 13.06.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nekoliko lica koja se sumnjiče da su na području Sokoca, Rogatice i Pala izvršili krivična djela pustošenje šuma, krađu i zloupotrebu službenog položaja danas su privedena na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevo, rekao je portparol Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer.

Iz Okružnoj tužilaštva Istočno Sarajevo potvrdili su za ATV da su privedena samo lica koja su lišena slobode, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode. Kramer je potvrdio da je pet lica na saslušanju u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, a šesnaest je pušteno da se brani sa slobode.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su juče 21 lice. 

Direktor JP "Šume RS" Risto Marić danas se prvi put oglasio nakon hapšenja 21 lica na području Sokoca, Rogatice i Pala zbog sumnje da su izvršili krivična djela pustošenja šuma, krađu i zloupotrebu službenog položaja. Ristić je rekao da je za hapšenja čuo iz medija i da nije bi upoznat sa akcijama praćenja i nadziranja od strane MUP-a RS nad mogućim nelegalnim radnjama koje se dašavaju u JP "Šume RS"

"Kad su u pitanju oni koji su se ogriješili o zakon, koji su svojim radnjama doveli u pitanje zakonistost svog rada, će naravno odgovarati u okviru zakonskih propisa", rekao je za ATV Risto Marić.

Uhapšeni su Ž.Z. /34/, M.N. /32/, M.K. /61/, D.Đ. /45/, D.K. /33/, D.A. /35/, M.L. /53/, D.V. /40/, D.K. /53/, B.A. /34/, N.A. /30/, R.G. /47/, G.V. /45/, M.S. /31/, S.B. /32/, M.N. /29/, V.B. /52/ J.B. /35/, svi sa Sokoca, te N.J. /30/, B.L. /37/ i A.K. /27/ sa Pala.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična djela: pustošenje šuma, krađa, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje znakova za obilježavanje robe mjera i tegova, utaja poreza i doprinosa i nedozvoljena trgovina.