Tužilac odlučuje o mjerama pritvora

Uhapšeni u akciji "Klub" sprovedeni u tužilaštvo VIDEO

  • 04.06.2019. 09:30

Jake policijske snage privele su jutros u Okružno tužilaštvo Banjaluka svih deset uhapšenih u akciji Klub koji se sumnjiče za proizvodnju i promet droga i navođenje na prostituciju. 

Do kraja dana trebalo bi da budu ispitani, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o eventualnom prijedlogu za njihov pritvor. Izvještaji su podneseni protiv Srđana Boškova, Mirka Salamića, Lee Dokmanović, Naila i Medine Kapo, Amera Isakovića, Ljubiše Bajičića, Stefena Adamovića, Dijane Babić, Marinka Marjanovića, Dragana Jelače. Izvještaj je podnesen i protiv Stefana Ninkovića koji  već izdržava kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Doboju. 

"U proteklom vremenskom periodu do dana 03.06.2019.godine, osumnjičena lica su od za sada nepoznatih lica, radi prodaje, kupovali, držali,prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, organizovali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućili uživanje opojnih droga korisnicima na području Grada Banja Luka.Osumnjičeni Marjanović Marinko i Jelača Dragan iz Banja Luke u vremenskom periodu od 2017. do 2019. godine, navodili su  na prostituciju maloljetna lica", stoji u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva.

Kako saznajemo, uhapšeni Dragan Jelača  i Marinko Marjanović sumnjiče se da su na prostituciju podvodili štićenice Dječijeg doma "Rada Vranješević", i to iskoristivši loše porodične prilike i njihovu psihičku nezrelost. Iz te ustanove poručuju da su njihove stručne službe preduzimale mjere u najboljim interesima djece. 
 

"Naša ustanova je u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama. Istovremeno, preduzeli smo sve neophodne mjere u cilju očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva, koja su prethodila izmiještanju djece iz porodica porijekla", stoji u saopštenju JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Svih 11 osumnjičenih palo je juče u akciji Klub, koju sprovodi MUP Republike Srpske. Pretresom više lokacija, policija je pronašla drogu marihuanu i spid, ali i  opremu za konzumiranje droga, kao i mobilne telefone i druge  predmete koji će poslužiti u dokaznom postupku.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.