Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

Uhapšeni u akciji "Klub 2" na ispitivanju u Tužilaštvu

  • 18.06.2019. 19:05

Uhapšeni u akciji Klub 2 na ispitivanju su u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, zbog sumnje da su, od za sada nepoznatih lica nabavljali i preprodavali drogu. 

Jedinica za podršku MUP-a Republike Srpske sprovela je jutros osam osumnjičenih za preprodaju marihuane, kokaina, hašiša i ekstazija, dok je Ognjen Savić, koji je uhapšen zbog sumnje za krivična djela zelenaštvo i prodaju droge, nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka, pušten na slobodu.  
Tužilac će odlučiti  o prijedlogu pritvora nakon saslušanja osumnjičenih, a  kako ATV saznaje, odluka o prijedlogu pritvora javnosti će biti saopštena sutra.

"Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, od strane Policijske uprave Banja Luka danas je dostavljen  izvještaj protiv osam  osumnjičenih lica: Ozrena Savića, Draška Romića, Dušana Babića, Igora Radoševića, Aleksandra Savića, Darka Vrančića, Stefana Pavlovića i Marka Mihajlovića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", poručili su iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet više od šest kilograma droge zaplijenili su tokom pretresa 15 lokacija na širem području Banjaluke. 

Sve to pronađeno je u okviru akcije "Klub dva" koja je usmjerena  na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi ilegalnom prodajom opojnih droga i zelenaštvom. Sprovode je policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka. MUP Republike Srpske ranije je realizovao i akciju "Klub jedan" u kojoj je palo 11 osumnjičenih, takođe za ilegalnu proizvodnju i prodaju droge, ali i navođenje na prostituciju. Tužilac je tada odlučio da se šest osumnjičenih brani sa slobode, među kojima su i dvojica koja se terete da su na prostituciju navodili štićenice doma za nezbrinutu djecu. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)