"Bira"

Uhapšeni migranti, terete ih i za silovanje

  • 11.03.2020. 14:03

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pretresli su danas u ranim jutarnjim satima prihvatni centar "Bira" u Bihaću gdje borave migranti, a tokom akcije privedeno je 10 osoba.

Prema riječima portparola policije USK Ale Šiljdedića, radi se o planiranoj akciji u kojoj je sudjelovalo oko 150 pripadnika policije, među kojima i pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

On je istakao da je akcija bila usmjerena na pronalazak i hapšenje osoba koje su osumnjičene za izvršenje niza krivičnih djela protiv spolne slobode i morala.

"U ta krivična djela su uključena silovanje, spolni odnošaj s nemoćnom osobom, zatim krivična djela povezana sa zloupotrebom droga kao što su neovlaštena proizvodnja i trgovina, te naposlijetku krivična djela imovinske prirode gdje spadaju provale i razbojništva. Cilj akcije je bio i pronalaženje stvari koje mogu poslužiti kao dokaz, ali i predmeta koji se mogu upotrijebiti kao oružje i oruđe za izvršenje krivičnih djela", istakao je Šiljdedić.

On je dodao kako su lica koja su uhapšena državljani Pakistana i Avganistana i da će nakon što bude obavljena kriminalistička obrada oni biti predati na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu USK.

Tokom pretresa pronađena je određena količina kanabisa, kao i veća količina predmeta podesnih za nanošenje tjelesnih povreda.

"Imali smo informacije da su žrtve uhapšenih lica maloljetne osobe koje su smještene unutar 'Bire'. Inače, to je veliki problem jer unutar prihvatnih centara boravi veliki broj maloljetnih lica bez roditeljskog staranja, pa su u sve uključeni i socijalni radnici", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, akcija je protekla bez incidenata.

(Nezavisne)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана