Akcija "Tebra"

Uhapšena granična policajka BiH

  • 05.07.2019. 21:50

U Hrvatskoj i BiH danas je izvedena velika policijska akcija razbijanja kriminalne organizacije. U BiH je uhapšeno više osoba, a među njima je i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako se nezvanično saznaje, da je pomagala sumnjivcima da drogu prebace u Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prelaza.

U akciji kodnog naziva "Tebra" koja se tokom cijelog dana provodi na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaplijenjeno je ukupno 500 kilograma droge skank. 

U Hrvatskoj je uhapšeno ukupno 20 osoba, 10 u Zagrebu, šest u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli, javlja RTL.

Prema nezvaničnim informacijama, neke uhapšene sumnjiče, među ostalim, za paljenje automobila, premlaćivanje i dilanje droge.

Među uhapšenima je i Đorđe Vuletić Đoko, inače bivši policajac, pripadnik knežijske grupe kojem se sudilo u slučaju kriminalnih organizacija. S njim je pao i Tomislav Sablja s kojim je već jednom bio pao, prije tri godine, i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhapšen je i njegov akvokat Andrej Ilić, koji je poznat kao advokat jednog od osumnjičenih na suđenju ubicama Ive Pukanića, javlja RTL.

Sumnjiči ih se za cijeli niz krivičnih djela iz organizovanog kriminala - premlaćivanje, paljenje automobila, dilanje drogom.

Istražuje se jesu li osumnjičeni povezani s paljevinom vozila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i sadašnjeg šefa za bezbjednost Dinama.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?