Preprodavali u Banjaluci

Uhapšeni državljani BiH koji su krali bicikle po Austriji

  • 04.02.2019. 18:02

Policija u Austriji uhapsila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle, koji su kasnije preprodavani u Banjaluci, saopštila je policije savezne pokrajine Gornje Austrije, prenosi Index.

"Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 eura", navodi se u saopštenju policije. 
 
Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine bicikala u Banjaluci, koji je robu preprodavao dalje. Kako navodi policija u saopštenju, prodavač je i naručilac robe. 

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhapšeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Terete se za aktivnost organiziranog kriminala. 

Prema nalogu državnog tužilaštva u Stejru, prije nekoliko dana izvršen je pretres trgovine i skladišta u Banjaluci. Prilikom istrage pronađeni su bicikli, ali i mnoštvo dijelova koje je u trenutno nemoguće povezati s biciklima registrovanim u Austriji.

Тагови: