Miloš Radonjić

Uhapšeni Crnogorac u Hrvatskoj jedan od vođa Kavačkog klana

  • 24.07.2019. 08:47

Državljanin Crne Gore, Miloš Radonjić, uhapšen je u četvrtak u Slavonskom Brodu, tačnije u hotelu gdje je odsjeo, javlja portal Vijesti.hr.

Prema neslužbenim informacijama, Kotoranin je uhapšen zbog krivotvorenih dokumenta pomoću kojih je predao zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci.

Doveden je na Županijski sud u Sl. Brodu gdje mu je određen istražni zatvor te se kasnije otkrilo da je Crna Gora raspisala Interpolovu potjernicu za Radonjićem.

Crnogorac se trenutno nalazi pod zaštitom specijalaca u zatvoru u Požegi odakle bi trebao biti prevezen u jedan drugi zatvor u Hrvatskoj.

Preživio četiri pokušaja atentata

Do sada je ovaj Kotoranin preživio čak četiri pokušaja atentata. Nakon posljednjeg pokušaja atentata koji se dogodio prije tri godine tokom ljeta u Kotoru, Radonjić nije htio policiji otkriti imena napadača.

Prije toga, Crnogorca su u Dobrota, jednom kotorskom naselju sačekala dvojica muškaraca. Prišla su mu dok je ispred zgrade njegovih roditelja dok je ispred parkirao. Pucali su prema njemu, no Radonjić je bez povreda ušao u blindirani automobil marke Audi A8.

To mu je spasilo život.

Deset dana prije tog napada, Radonjić je teško ranjen ispred svoje kuće u Tivrtu. Za vrijeme kada je parkirao auto, napadači su pucali iz heklera prema njemu. Pogođen je u vrat i rame, a jedan hitac mu je izašao na oko. Bio je teško ranjen, no iskočio je iz automobila i uspio pobjeći.

Mjesec dana prije pucanje pred njegovom kućom, Radonjić je preživio još jednu sačekušu. Trojica muškaraca pucala su u Radonjićev auto dok je u njemu bio s prijateljem. Tada je također uspio pobjeći tako što je otvorio vrata.

"Evo me, došao sam, što me sada ne upucate?"

Osim krivičnih djela koje mu se stavljaju na teret i mnogobrojnih sukoba sa suparnicima, Radonjić se pominjao i u kontekstu osobe koja je direktno provocirala "škaljarce". Naime, crnogorski "Dan" je 2016. godine prenio da je Radonjić došao u kraj kojim gospodari škaljarski klan.

Navodno je išao kroz naselje i na sav glas vikao: "Evo me, došao sam, što me sada ne upucate?"

Crnogorska policija sada potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca na koju je osuđen u Kotoru zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, policija je saopštila da je u Crnoj Gori od strane NCB Interpol Podgorica, po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, za Radonjićem raspisana međunarodna poternica "radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga".