SIPA

Uhapšene tri osobe na graničnom prelazu zbog zloupotrebe položaja

13:59, 28.09.2020.
Izvor: ATV
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su tri lica u akciji kodnog naziva "Indi" zbog sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, te primanja dara i drugih oblika koristi.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Posavskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH, od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva "Indi".

U toku su pretresi na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Orašja i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, automatska puška, veća količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode u zakonskom roku biće predate u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH, uz čiju su koordinaciju navedene aktivnosti izvedene.

Više informacija o rezultatima operativne akcije "Indi" biće poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.