Beograd

Uhapšena tri muškarca: Zaplijenjeni droga, oružje i eksplozivne materije

  • 26.01.2020. 10:14

Beogradska policija je u tri odvojene akcije otkrila oko 15 kilograma droge, od čega dva kilograma heroina, veću količinu oružja i eksplozivnih materija, te uhapsila tri muškarca.

U garaži na Novom Beogradu koju koristi muškarac čiji su inicijali L.M. (27), koji je uhapšen, pronađeno je oko 700 grama amfetamina, manja količina marihuane i kokaina, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je u drugoj akciji uhapsila muškarca čiji su inicijali J.P. (41) kod koga je pronašla pištolj "CZ-7,65", revolver sa šest komada municije, automatsko oružje "hekler koh" sa dva okvira i 20 komada municije, oko 500 grama plastičnog eksploziva, tri ručne i jednu dimnu bombu, eksplozivnu napravu sa detonatorom, 13 detonatorskih kapisli i 6.500 evra.

Osim naoružanja, koje je pronađeno prilikom pretresa pomoćnih prostorija kuće u Boljevcima koje J.P. koristi, policija je zaplijenila oko dva kilograma heroina, 107 grama marihuane i 103 grama kokaina.

Improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i oko 12 kilograma iste droge, kao i 500 sadnica kanabisa, policija je pronašla u trećoj akciji prilikom pretresa kuće u Sremčici koju koristi muškarac B.Đ.

Trojica uhapšenih će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.