Akcija policije Austrije

Uhapšena srpsko-crnogorska banda: Pronađeno više od 100 kilograma kokaina

14:19, 21.05.2019.
Thumbnail
Austrijska policija uhapsila je 14 osoba porijeklom iz Crne Gore i Srbije za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem droge u tom dijelu Evrope.  

Prilikom hapšenja kod njih je pronađena droga ulične vrijednosti od 8,6 miliona evra. Uhapšeno je 12 osoba, kod kojih je pronađeno i 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma smole kanabisa i 3,6 kilograma heroina. 

Velika istraga počela je 2017.godine, od kada su prisluškivani telefoni trinaestorice osumnjičenih.

Zanimljivo je da tamošnja policija sada ispituje veze između uhapšenih osoba i ubistva Vladimira Roganovića u Beču, pripadnika "kavačkog klana" i ranjavanja Stefana Vilotijevića jer je primijećeno da su trojica uhapšenih bila u kontaktu sa žrtvom ovog obračuna.

Roganović je ubijen, a Vilotijević ranjen prije nekoliko mjeseci u centru Beča, kada im je, dok su izlazili iz restorana, na ulici prišao muškarac s kapuljačom na glavi i pucao u njih. Roganović je na mjestu pao mrtav, dok je Vilotijević prevezen u bolnicu i ubrzo se oporavio od nanesenih rana. Roganović je bio jedan od istaknutih članova "kavačkog klana".

Sumnja se da je uhapšena grupa nabavljala drogu iz Južne Amerike. Tamošnja policija je još 2017.godine bila za petama srpsko-crnogorskoj bandi, od kada je intenzivno pratila kretanja osumnjičenih osoba, ali i kontakte koje su ostvarivali.

(Agencije)