Uhapšena dva lica, pronađena droga i oružje

  • 13.04.2021. 10:59

Sarajevska policija izvršila je pretres dvije lokacije u opštini Novi Grad, te uhapsila dvije osobe zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, te nelegalnog posjedovanja naoružanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, zajedno sa pripadnicima četvrte Policijske uprave juče u popodnevnim časovima izvršili pretres automobila "pasat" i stan u Ulici Saliha Behmena u naselju Alipašin most, koje koristi lice čiji su inicijali N.B. /35/.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 200 grama spida, digitalna vaga, pištolj "CZ M-57", kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i pet metaka istog kalibra.

Izvršen je pretres i stana i prateće prostorije u Ulici Sulje Jahića, opština Novi Grad Sarajevo, koji koristi lice čiji su inicijali A.T. /28/, gdje je pronađena i oduzeta puška sa pripadajućim okvirom bez municije, te po paketić spida i marihuane, kao i tableta ekstazija.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, uhapšen je N.B.

Uhapšeno je i lice A.T. zbog sumnje da je počinilo krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a osumnjičeni su nakon hapšenja dovedeni na krim-obradu u službene prostorije MUP-a, dodaje se u saopštenju. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.