Novo hapšenje u Banjaluci

Uhapšen Sreten Popović zbog sumnje da je pomagao Krunićevim ubicama

  • 11.06.2019. 19:17

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminal u okviru istrage ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića uhapsili su jutros Sretena Popovića, i to zbog sumnje da je pomagao izvršiocima ubistva. Kako ATV saznaje, uhapšeni Popović dovodi se u vezu sa Željkom Kovačevićem, ubijenim napadačem na Slavišu Krunića.

Popović je trenutno na kriminalističkoj obradi, policiji je poznat i odranije, a hapšen je zbog iznude. Policija je jutros pretresala i kuću Benedija Đukanovića, osumnjičenog za ubistvo Slaviše Krunića. Pronađeni su novi dokazi koji će poslužiti rasvjetljavanju ubistva banjalučkog biznismena.

Policija je tokom pretresa kuće Benedija Đukanovića, koji je još uvijek u bjekstvu, pronašla više računara i mobilnih telefona. Sve se radi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. Najbliže komšije Benedija Đukanovića nisu željele da daju izjave, ali pričaju da su i danas u strahu.

Za osumnjičenim Benedijem Đukanovićem Interpol u Sarajevu raspisao je ranije međunarodnu potjernicu. MUP Republike Srpske i dalje nastavlja istragu pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. 

"Izuzeti su određeni predmeti koji će poslužiti u daljem krivičnom postupku. U okviru ove istrage privedeno je danas lice inicijala S.P. koje se dovodi u vezu sa pomaganjem izvršiocima ovih krivičnih djela. U toku je kriminalistička obrada lica koje je privedeno i dalje aktivnosti traju", izjavila je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Nakon kriminalističke obrade, Popović bi trebalo da bude sproveden u Republičko javno tužilaštvo, gdje će nakon saslušanja tužilac odlučiti o eventualnom prijedlogu za njegov pritvor. Republičkog tužilaštvo uputilo je i sudskom vijeću Okružnog suda u Banjaluci zahtjev za produženje pritvora Rodoljubu Gajiću, osumnjičenom za umiješanost u ubistvo Slaviše Krunića, tako što je Željku Kovačeviću saopštavao informacije o Krunićevom kretanju. 

U pritvoru se, zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju teškog ubistva Slaviše Krunića, nalazi i Emilio Baldo, koji je uhapšen u noći ubistva. Za Benedijem Đukanovićem intenzivno se traga. Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u klasičnoj sačekuši 23. aprila u blizini svoje vikendice u Glamočanima.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.