Mještani odahnuli

Uhapšen presuđeni silovatelj koji se danima krio u šumi

  • 12.09.2019. 22:47

U Orahovici kod Zenice večeras se odvijala prava drama kada su službenici Policijske uprave Nemila MUP-a ZDK pronašli i uhapsili Emsada Valentića, koji se danima krio u šumi iznad ovog sela, saznaje “Avaz”.

Podsjetimo, on je prijetio komšijama, zapalio im sijena, a navodno je na jednog od njih krenuo i nožem, zbog čega su mještani danima bili u strahu.

Kako je ispričao mještanin Orahovice, najprije su uočili Valentića na jednom proplanku iznad sela, o čemu su odmah obavijestili policiju koja je danima patrolirala ovim mjestom.

"Policajci su primijetili kako njegov brat ide sa kesom u kojoj se nalaze hrana i cigare, te odlazi u kuću Jakuba Jahijaja. Nakon što se vratio njegov brat, policija je upala u kuću i zatekla Valentića u kupatilu kako se tušira. Odmah su ga uhapsili", ispričao je za Avaz mještanin Orahovice, dodajući da je priveden i Jahijaj u čijoj kući je pronađen.

Inače, osim u šumi, proteklih dana presuđeni silovatelj krio se u šumi i obližnjoj štali, ali i kod komšije Jahijaja.

"Laknulo nam je kada smo čuli da je pronađen i uhapšen. Plašili smo se da se ne desi novi Gačić", govore mještani.

Javnost je ostala u šoku nakon što je Valentić, u avgustu 2007. godine, silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju, kćerku.

Nejaku djevojčicu je oko ponoći podigao iz kreveta i izveo van, gdje je sa njom ostao oko tri sata.

Dvanaestogodišnjakinja je doživjela teške fizičke i psihičke traume, a nedugo nakon monstruoznog događaja, otac silovatelj je uhapšen i smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Zenici. Djevojčica se s majkom odselila iz Kovačevića.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.