PU Banjaluka

Uhapšen osumnjičeni za više krađa, šteta veća od 100 hiljada KM

10:26, 09.08.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka juče su preuzeli lice N.N.(1988) iz Zemuna, Republika Srbija, koje je na osnovupotjernice Policijske uprave Banjaluka, od strane pripadnika Granične policije BiH lišeno slobode u Sarajevu zbog sumnje da je izvršilo za sada utvrđenih devet krivičnih djela „Teška krađa“, na području grada Banje Luke, pričinivši materijalnu štetu od preko 100.000 KM.

"Nakon zaprimljenih prijava u vremenskom periodu od juna do avgusta 2018. godine,da su izvršena krivična djela u vaspitno-obrazovnim ustanovama, sportskom klubu, vjerskom objektu i drugim objektima na području Grada Banjaluka, policijski službenici su izvršili detaljnu analizu prikupljenih tragova sa lica mjesta i dokaza, te u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, zaveli akciju kodnog naziva „Snimač“ koja je rezultirala utvrđivanje identiteta osumnjičenog", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Lice se sumnjiči da je upotrebom podesnog predmeta i fizičke snage, savladalo prepreke, ulazilo u unutrašnjost objekata odakle je kralo novac, kao i druge predmete. 

"Kod njega je pronađen dio ukradenog  novca u različitim valutama,a nađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navode iz policije.