Sukob zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Bijelom Potoku

  • 27.10.2018. 19:06

Službenici Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet uhapsili su danas 61-godišnjaka iz Rekavica zbog sumnje da je ubio Radu Vukovića, čije je tijelo juče pronađeno u Bijelom Potoku.

U toku dana osumnjičeni će biti sproveden i ispitan u banjalučkom tužilaštvu, a tereti se da je Vukoviću nanio teške povrede glave, od kojih je i preminuo. 

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, utvrdili su da se lice N.V. iz Banje Luke, sumnjiči da je podesnim predmetom u jutarnjim časovima 26.10.2018. godine u mjestu Bijeli Potok nanio povrede sedamdesetčetvorogodišnjaku od čijih posljedica je preminuo. Osumnjičeni N.V. će, u toku dana, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ubistvo“ biti predat u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje iz njihove nadležnosti", saopštili s iz policijske uprave Banja Luka.

Kako saznajemo, riječ je o Nevenu Vukoviću, rođaku Rade Vukovića. Nezvanično, sukobili su se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka još radi na vještačenju izuzetih tragova i  rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi s pronalaskom beživotnog tijela 74-godišnjaka.

Uhapšeni i osumnjičeni za krivično djelo "ubistvo" u toku dana trebalo bi da bude i ispitan u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Iz te institucije poručuju da će se sa  više informacija oglasiti sutra.

Okružno javno tužilaštvo naredilo je i obdukciju  tijela Rade Vukovića u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Podsjećamo, tijelo 74.godišnjaka pronađeno je juče pored puta u Rekavicama.