PU Gradiška

Uhapšen muškarac koji je rođaki ukrao ušteđevinu od 800 hiljada maraka

  • 01.04.2019. 19:21

Uhapšen je muškarac koji je svojoj rođaki ukrao cijelu životnu ušteđevinu od 800 hiljada maraka. Tačnije, oko 324 hiljade dolara, 80 hiljada evra, hiljadu maraka i nakita vrijednog tri hiljade. Identitet oštećene u policiji ne otkrivaju, kako kažu zbog njene lične bezbjednosti.

"U jutarnjim časovima dana 31.3. lice sa inicijalima M. M. rođen 1980. godine pronađen je i lišen slobode. Nakon kriminalističke obrade, a po naredbi Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres na jednoj lokaciji u ulici Atifa Topića koju koristi osumnjičeno lice gdje je pronađen novac", istakao je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška. 

Više od 40 godina rada i zarađenog novca u Njemačkoj oštećena žena čuvala je u podrumu porodične kuće. Počinilac je nezaposlen i od ranije nije poznat policiji.

Novac je pokraden iz podruma porodične kuće u ulici Zijaha Zije Dizdarevića, a policijski službenici iz Gradiške pronašli su ga samo jedan dan nakon što je krađa prijavljena i to u susjednoj, odnosno paralelnoj ulici, u domu počinioca. 

Komšiluk je uznemiren. Dok su jedni sigurni da lopov nije iz njihovog naselja, drugi strahuju za ličnu sigurnost. Kažu, ipak je malo lakše kada znaju da je počinilac uhapšen. 

"Vidimo dešava se svašta, čujemo preko televizije, zato smo uvijek zaključani, a i imamo dobru intervenciju, kad nekome se nešto desi oni dođu".

"Kod mene muž bolestan, ostane sam, može mu svako upasti u kuću. A šta ću, prinuđena sam da ga ostavim, ja moram izaći". 

"Ovdje je uvijek bilo mirno, nije nikad bilo nikakvih problema. To je jedino neko sa strane mogao doći i ništa više", istakli su građani.

Sav pronađeni novac oštećenoj ženi neće biti vraćen u ruke, kažu policajci iz Gradiške. Zbog njene bezbjednosti, direktno će ga prebaciti na bankovni račun.    

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм