Uhapšen još jedan službenik UIO BiH

  • 04.03.2019. 18:10

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su još jednog službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u nastavku akcije "Brend" u kojoj je ranije uhapšeno 11 službenika UIO zbog sumnje da su uzimali novac ili druge oblike koristi da prilikom uvoza robe u BiH ne bi sprovodili mjere carinskog nadzora.

Lice, koje je uhapšeno jutros, nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe biće predato u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. 

Drugo lice je, nakon što se odazvalo pozivu policijskih službenika, ispitano u svojstvu osumnjičenog, o čemu će Tužilaštvu BiH biti dostavljen odgovarajući izvještaj, saopšteno je iz Sipe.

Pripadnici Sipe su na području Banjaluke i Tuzle pretresli ova dva lica, te stambene i poslovne objekte, službene prostorije UIO BiH i pokretne stvari koje koriste osumnjičeni. 

U pretresima, izvršenim po naredbi Suda BiH, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa udruživanjem radi činjenja krivičnih djela, davanjem dara i drugih oblika koristi, primanjem dara i drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. 

Tokom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i interne evidencije koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

Pripadnici Sipe su 26. februara, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Posavskog kantona, uhapsili 11 službenika UIO BiH osumnjičenih za krivična djela primanje mita ili drugih oblika koristi, te zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина