Uhapsili svog inspektora

Uhapšen inspektor SIPA-e Darko Marčetić

  • 07.12.2018. 19:03

SIPA je juče uhapsila sopstvenog inspektora. Na radnom mjestu u Banjaluci uhapšen je  Darko Marčetić, i to zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj kako bi štitio švercere sportskih medikamenata i droge. Tužilaštvu  BiH predao se i  drugoosumnjičeni Adnan Aličić iz Ključa. 

SIPA je po naređenju Tužilaštva pretresla područje Banjaluke, Ključa i Prijedora. Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni Darko Marčetić zloupotrijebio pristup  policijskim evidencijama kako bi koristio  podatke policijskih evidencija za iznuđivanja novca od osumnjičenih lica.

Nakon hapšenja, SIPA je češljala i kompletne objekte i radne prostorije koje su koristili osumnjičeni. 
Obojica  uhapšenih u toku dana biće  predati i ispitani u Tužilaštvu BiH.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva Bosne i Hercegovine

"Osumnjičeni će biti predat posebnom tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal , privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Darko Marčetić i Adnan Aničić  pali su u akciji  Blic, tokom koje  SIPA zajedno sa BH-Tužilaštvom prcesuira osumnjičene za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.
 
Drugoosumnjičeni Adnan Aničić hapšen je i prošle godine i to u akciji  procesuiranja  osumnjičenih za  organizovani kriminal  i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda. 

Тагови: