Akcija "Madagaskar"

Zajednička akcija MUP-a Republike Srpske i policije Holandije, uhapšen Holanđanin

  • 09.12.2019. 09:57

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijom Holandije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva "Madagaskar" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, u okviru ove akcije oduzeli su predmete koji se mogu dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom - jedan mobilni telefon, te poslovnu dokumentaciju firmi koje je uhapšeno lice registrovalo da bi moglo uvoziti supstance za proizvodnju droge.

U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici SIPA. U toku su pretresi na pet lokacija na području BiH (kuće i firme), kojom prilikom je jedno lice lišeno slobode.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Kornelis Marinus Van Velzen rođen u Lindenu u Holandiji.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšena osoba je državljanin Holandije, koji je lišen slobode u Odžaku.

U isto vrijeme, na području Holandije u toku pretresi na 15 lokacija. Prilikom pretresa pronađeno je više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, a u Holandiji je nađena i laboratorija za proizvodnju amfetamina.