Doboj

Uhapšen Dražen Đokić jer je sudiji prijetio smrću

  • 16.08.2019. 19:06

Dražen Đokić iz Brčkog, uhapšen je sinoć u Doboju. On je prijetio smrću sudiji Okružnog suda u Banjaluci, Olgi Pantić, pa ga je MUP Srpske uhapsio po nalogu Republičkog javnog tužilaštva. Đokić je na kućnu adresu sudije, krajem aprila, poslao prijeteće pismo po život nje i njene porodice.

"Nakon kriminalističke obrade, ovo lice je predato u nadležnost Republičkog tužilaštva, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Lice se sumnjiči da je uputio ozbiljne prijetnje smrću sudiji, i njenoj porodici, u aprilu ove godine. U okviru ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na više lokacija na području grada Doboja koje lice koristi i izuzeti su određeni predmeti koji će se koristiti u daljem krivičnom postupku", rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske.

Osim objekata, pretreseno je i nekoliko vozila, a istraga se nastavlja, kažu u MUP-u.
Pantićeva se Đokiću zamjerila jer je 2011. godine bila na čelu Sudskog vijeća koje ga je osudilo na osam i po godina zatvora zbog organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama. Nakon što je ispitan u tužilaštvu, Đokić je predat Okružnom sudu u Banjaluci, uz prijedlog za određivanje pritvora.

"Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog opasnosti bjekstva i opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi učiniti krivično djelo kojim prijeti", istakla je Dušica Tojagić, portparol Republičkog javnog tužilaštva. 

Po Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za krivično djelo "napad na sudiju i javnog tužioca", Đokić može biti osuđen na dvije do 12 godina zatvora.
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм