Raška

Uhapšen bjegunac koji je ranio policajca: Vitlao sjekirom u kafiću, prijetio vlasniku, a onda odbio da se preda

  • 26.02.2020. 17:45

Zbog sumnje da je počinio krivična djela teško ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su M.M. (38) iz Čačka.

Sumnja se da je on u utorak uveče, u jednom ugostiteljskokm objektu u Kućanima kod Raške, hicem iz pištolja ranio policijskog službenika na dužnosti, pripadnika Policijske stanice Raška, koji je sa svojim kolegama pokušavao da ga uhapsi.

Tom prilikom hrabri policajac iz Raške zadobio je ranu u donjem dijelu leđa zbog čega je prvo zbrinut u bolnici u Novom Pazaru, odakle je potom preventivno prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Osumnjičeni M.M., je, podsjećamo, u noći između subote i nedjelje izazvao incident u kafiću “Distrikt“ u centru Čačka nasrnuvši na goste sjekirom. Policija ga je privela, ali se on ubrzo našao na slobodi i uputio prijetnje vlasniku pomenutog čačanskog kafića zbog čega je i izdat nalog za njegovo hapšenje. Poslije gotovo dva dana bjekstva, pripadnici MUP su ga u utorak locirali u jednom ugostiteljskom objektu nadomak Raške gdje je M.M. opirući se hapšenju potom i ranio policajca.

Osumnjičenom M.M. je određeno zadržavanje do 48 sati nsakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.