Okružno javno tužilaštvo Banjaluka

Uhapšen Banjalučanin zbog sumnje da je saučesnik u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića

09:55, 21.09.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Banjalučanin A.K. (36) uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom mladića Davida Dragičevića, a Osnovni sud u Banjaluci odredio mu je jednomjesečni pritvor, saopšteno je iz Okružnog javnog Tužilaštva.

Kako je navedeno u saopštenju osumnjičeni A.K.osumnjičen je da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Saopštenje Okružnog javnog tužilaštva prenosimo u cjelosti:

"U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo  na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke, tužilac ovog Tužilaštva  nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K., rođen 1982.godine iz Banja Luke, stavio je dana 20.09.2018.godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka  b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

 

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banja Luci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor  u trajanju  od  mjesec dana.

 

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu  u gore pomenutom krivičnom predmetu."