MUP Srpske

Uhapšen Banjalučanin zbog napada na Vladimira Kovačevića

  • 10.09.2018. 19:05

Policija je uhapsila tridesetjednogodišnjeg Banjalučanina Marka Čolića, zbog sumnje da je 26. avgusta napao i pretukao Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije.

Čolić se sumnjiči za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Poslije hapšenja predat je u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva, koje je donijelo prijedlog odluke o određivanju pritvora, zbog sumnje da bi mogao da ometa krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, poručuje da je drugi napadač u bjekstvu i da se za njim intenzivno traga. Motive napada, zbog istrage koja je još u toku, za sada ne otkriva.

"Sam Vladimir Kovačević je prepoznao to lice kao čovjeka koji je izvršio napad na njega. Za drugim licem se intenzivno traga, i o ostalim stvarima ćete biti obaviješteni u narednom periodu", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lukač ponavlja da vlast nema nikakve veze sa napadom na Kovačevića, i da bi istragom trebalo sve da se otkrije. 

Načelnik Policijske uprave Banjaluka, Željko Spasojević, kaže da su, tokom istrage, prikupljeni dokazi koji će se koristiti u daljem postupku.

"Izvršen je pretres na šest lokacija, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. U istom periodu izvšeno je i izuzimanje jednog putničkog vozila, izvršena su dva prepoznavanja lica, saslušano je deset lica, privremeno oduzeto 16 predmeta i drugih tragova koji mogu poslužiti na rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela", istakao je Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka.

Vladimir Kovačević na svom Tviter profilu napisao je da lično ne poznaje napadača. Prije obraćanja zvaničnika MUP-a, oglasio se i Klub novinara Banjaluka, a na toj pres konferenciji prisustvovao je i Kovačević. Kaže da iz policije nije još ništa zvanično dobio. Osjeća se bolje, ali još se, kaže, nije potpuno oslobodio straha zbog napada.

"Što se tiče mog osjećaja bezbjednosti, malo je drugačije, nije svejedno, jednostavno. Ne može ni biti poslije svega što se desilo, malo se čovjek osjeća kad ide kući... Sad, ja se nadam da se više nikad neće desiti ovako nešto", istakao je Vladimir Kovačević. 

Policija traga i za napadačem, ili napadačima na Banjalučanina, Damira Ostojića, koji je prije nekoliko dana ubijen nadomak svog doma, dok je njegova supruga ranjena. Direktor Policije, Darko Ćulum, potvrdio je da je pronađen automobil za koji se sumnja da su ga koristili izvršioci. U njemu je pronađena i izgorjela puška, a vozilo je prije mjesec i po dana ukradeno u Sarajevu. Ćulum je rekao da policija radi na rasvjetljavanju svih krivičnih djela, i da je, od 2011. godine, izvršeno 161 ubistvo, od čega je devet ostalo nerasvijetljeno.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина