Granična policija

Uhapšen Albanac zbog pokušaja krijumčarenja 17 ilegalnih migranata

  • 04.10.2018. 16:23

Pripadnici Јedinice granične policije Gorica uhapsili su u graničnom pojasu na području Posušja državljanina Albanije čiji su inicijali V.A. /40/, nakon što je otkriveno da je u kombiju "mercedes vito" pokušao prokrijumčariti 17 lica afroazijskog porijekla iz BiH u Hrvatsku.

Ilegalni migranti, koji su otkriveni juče, nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije 16 migranata je izjavilo da dolazi iz Irana, a jedan iz Iraka.

Na Aerodromu Sarajevo juče je kod državljanina Sirije, koji je stigao letom iz Istanbula, otkrvena krivotvorena putna isprava kojom je pokušao ući u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave, državljanin Sirije je uhapšen i predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje, a krivotvoreni dokument je privremeno oduzet.

Službenici Јedinice granične policije Orašje juče su prilikom izlaska iz BiH na Graničnom prelazu Orašje uhapsili državljanina BiH i Hrvatske čiji su inicijali D.M. /33/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Lukavcu zbog krivičnih djela teška krađa i ugrožavanje bezbjednosti.

Istoga dana, prilikom ulasku u BiH na Graničnom prelazu Brod uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali A.K. /32/, jer ga potražuje Opštinski sud u Јajcu zbog krivičnog djela teška krađa.
 

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм