Novac za njeno liječenje

Učiteljica Adrijana preminula i novac ostavila svom bolesnom učeniku

15:22, 12.12.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Adrijana Milutinov (31) iz Kikinde, koja je preminula 6. decembra od raka dojke za života nije željela da se o njenoj bolesti i životnoj borbi puno priča. Nikada ništa nije tražila, ali je voljela nesebično da daje i da pomaže drugima. Takva je, kažu njeni najbliži, bila i prije nego što ih je napustila.

U danu kada je Adrijanino srce prestalo da kuca, stigao je kućni aparat za kiseonik (kondenzator kiseonika), koji je ranije poručila preko humanitarne fondacije Budi human - Aleksandar Šapić, jer je posljednjih sedmica svog života koristila kiseonik. Adrijana je, pričaju njeni najmiliji, bila izričita. Zahtjevala je da se kupljeni aparat stavi na raspolaganje kikindskom zdravstvu, tačnije ATD dispanzeru.

To je učinila u znak zahvalnosti prema dr Dragani Kljajić-Borić. U iščekivanju isporuke novog aparata, doktorka je nabavila Adrijani aparat za kiseonik i tako pomogla da dane svog života provodi kući, okružena porodicom i prijateljima.

Posljednja Adrijanina želja bila je i da se novac, koji je sakupljen mimo humanitarne fondacije Bude human, ustupi mladiću, učeniku novosadske Specijalne škole "Milan Petrović" u kojoj je radila i bila na ulsuzi djeci sa posebnim potrebama.

Roditelji male Tise iz Kikinde, koja je preminula oktobra ove godine poslije borbe sa rijetkim oblikom tumora na mozgu, imali su veliku želju da dio novca za liječenje njihove kćerke preusmjere i za liječenje teško bolesne sugrađanke.

Ipak, povinovali su se odluci Adrijane Milutinov i njenih najmilijih da sredstva ipak doniraju za liječenje jedne djevojčice i jednog dječaka iz Beograda i Novog Sada.

Takva je bila Adrijana Milutinov, uvijek brižna i posvećena osobama kojima treba da se pomogne, po čemu će je i pamtiti.

Pročitajte još: