Rogić pokušao oteti pištolj policajcu

Učesnici masovne tuče u Prnjavoru saslušani pred sudijom

  • 24.12.2019. 15:51

Svi učesnici obračuna i tuče tokom koje je osumnjičeni Dragan Rogić (22) iz Prnjavora pokušao da razoruža policajca M. M. i otme mu pištolj ispred ispred  noćnog kluba "Industry Bar" u Prnjavoru saslušani su u policiji i pred sudjom Osnovnog suda u Prnjavoru, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Osim Rogića u tuči su učestovali Janko S. (27), Aleksa S. (18), Zoran  V. (34), kao i kontrolor karti na ulasku u klub “Industri bar” Goran D. i radnik kluba Miroslav S. (25) iz Donjih Vijačana koji su povrijeđeni.

Glas Srpske nezvanično saznaje da su u obračunu s jedne strane bili Rogić, Janko S, Aleksa S. i  Zoran V., a s druge Goran D i Miroslav S. Izvor blizak istrazi je rekao da su svi bili pijani. Po dolasku patrole na mjesto događaja Rogić je napao policajca te mu pokušao da otme pištolj, ali na sreću nije uspio. Njemu su ubrzo stavljene lisice na ruke i odveden je u Policijsku stanicu u Prnjavoru gdje vrijeđao policiju. 

Uhapšeni su i Aleksa S. Janko S i Zoran V. dok su Goran D. i Miroslav S. upućeni u bolnicu. Prema nepotvrđenim informacijama obračunu šestorice mladića prethodila je svađa na vratima prepunog noćnog kluba, gdje su četvorici pripitih mladića prodavač i kontrolor karata Goran D i Miroslav S. zabranili ulaz. Nakon toga je izbila masovna tuča u kojojoj je Goran D. zadobio povrede po glavi i rukama pa je završio u bolnici, prvo u Domu zdravlja u Prnjavoru, a potom u banjalučkom Univerzitetsko kliničkom centru RS. Slično je prošao i drugi radnik Miroslav S.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su odmah nakon prijave o tuči 21. decembra izašli na lice mjesta i odmah uhapsila četiri osobe.

- Uhapšen je D. R. koji je tokom tuče napao policijskog službenika M. M. zbog čega ga sumnjičimo za krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, tjelesna povreda. Na teret mu se stavlja i da je počinio prekršaje tuča i fizički napad i ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih finkcija- saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Dodaje se da su tokom intervencije u ovom slučaju uhapsili i A.S., J.S. i Z.V. zbog počinjenih prekršaja tuča i fizički napad i ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih finkcija.

- Protiv lica G. D. i M.S. podnešen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad. Protiv lica D.R. A. S., J. S. i Z.V. podnešen je zahtjev za pokteranje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja tuča i fizički napad i „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih finkcija-rekli su u policiji.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)