Najveći problemi u istrazi

Ubistvo Jelene Marjanović: Ubica sakrio oružje i motiv

  • 10.09.2019. 08:40

Istražitelji koji su radili na rasvjetljavanju ubistva pjevačice Jelene Marjanović (33), brojna vještačenja, DNK analize, sati i sati snimaka sa nadzornih kamera i ispitivanje stotinu svjedoka, među kojima su i ljudi bliski pjevačici „Granda“ i njenom mužu Zoranu Marjanoviću (40), nisu uspjeli da razjasne sve nedoumice zločina.

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene, počinje sutra pred Višim sudom u Beogradu, iako su motiv zločina, kao i oružje kojim je ona 2. aprila 2016. ubijena u kanalu u Crvenki kod Borče, ostali nepoznati.

Žalila se na muža

"Jedna od najvećih misterija je motiv ubistva, koji nije utvrđen do podizanja optužnice, a pitanje je da li će i sud uspjeti da utvrdi da li je Zoran imao motiv da ubije Jelenu. Iako je on tokom saslušanja u istrazi ispričao da su imali skladan brak, dvije svjedokinje su u tužilaštvu otkrile da je među njima bilo problema. Naime, njena frizerka je rekla da se Jelena dva ili tri puta rasplakala pred njom, govoreći da joj je „svega dosta“. Navela je da joj se žalila da je muž omalovažava, govori joj da je debela i ružna. Kada je ona upitala zašto se ne razvede, Jelena je odgovorila: „On bi me ubio“, kaže sagovornik, podsećajući i na iskaz Jelenine sestre Teodore Krsmanović, koja je ispričala da se Jelena žalila na svekra i svekrvu, a da je muža uvijek branila. Međutim, prema riječima sagovornika, njihovi iskazi nisu bili dovoljni da bi se tvrdilo da je motiv to što je možda Jelena ipak odlučila da napusti supruga.

Kobnog dana, podsjetimo, Zoran, Jelena i njihova kćerka Jana došli su na nasip u Crvenki kako bi Jelena trčala. Prema optužnici, Zoran i Jana su je sustigli, on je iskoristio njeno povjerenje da siđu sa nasipa, dok je dete ostalo u blizini. Zadao joj je udarac u teme i ruku, a kada je pokušala da pobegne, sustigao ju je i zadao joj osam udaraca u glavu.

DNK nepoznatih osoba

Istražiteljima bi, kako sagovornik Kurira dodaje, daleko lakše bilo da je pronađen predmet ubistva.

"Jeleni je lobanja smrskana. Oružje je najverovatnije moralo da ima i sječivo sa jedne strane. Ubica je uspio da ga sakrije i tako onemogući da se na njemu pronađe DNK trag ili otisak prstiju", objašnjava sagovornik.

On ističe da sklapanju mozaika zločina nije doprineo ni DNK nepoznatog muškarca koji je nađen na žrtvinoj trenerci i vešu, kao ni otisak stopala na drugoj strani kanala, za koji nikada nije utvrđeno čiji je.

"Interesantno za istragu bilo je i to što nije nađena Jelenina burma, koju navodno nikada nije skidala, a misterija je i zbog čega su Marjanovići isključili telefone u vrijeme za koje je utvrđeno da je vrijeme ubistva. Naročito je zanimljivo da su Zoranovi otac, majka, sin i brat iskoristili pravo da ne svjedoče - dodaje on.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина