Osuđen na 20 godina

Ubio muža ljubavnice, zadao mu 33 povrede nožem

  • 08.01.2020. 08:35

Ma­ti­ja Ba­šić iz Ze­mu­na pra­vo­sna­žno je osu­đen na 20 go­di­na za­tvo­ra zbog to­ga što je 8. ok­to­bra 2011. go­di­ne u sta­nu u Vu­ko­va­ru u Hr­vat­skoj sa svo­jom lju­bav­ni­com Je­le­nom Ko­va­če­vić ubio nje­nog su­pru­ga Bo­ri­sla­va.

Ka­ko je po­tvr­dio Ape­la­cio­ni sud u Beo­gra­du, Bo­ri­sla­va, su­pru­ga Je­le­ne Ko­va­če­vić, ko­ja je u me­đu­vre­me­nu osu­đe­na u Hr­vat­skoj, ubi­li su ka­ko bi ne­sme­ta­no mo­gli da na­sta­ve lju­bav­nu ve­zu.

Istra­gom je utvr­đe­no da su se njih dvo­je upo­zna­li pre­ko Fej­s­bu­ka, a po­tom stu­pi­li u ve­zu, u ko­joj su prije zlo­či­na bi­li če­ti­ri mje­se­ca. Na­vod­no, pri­li­kom jed­nog od po­sled­njih su­sre­ta do­go­vo­ri­li su se da ubi­ju Je­le­ni­nog mu­ža.

- Kob­nog da­na, zna­ju­ći da Bo­ri­slav spa­va, Je­le­na je Ma­ti­ju, ko­ji je bio ispred vra­ta, po­zva­la da uđe. Ski­nuo je pa­ti­ke, po­ma­zio psa da ne bi la­jao, a po­tom ušao u so­bu u ko­joj je muž spa­vao na tro­sje­du, dok je na dru­gom le­ža­ju bio sin po­ko­j­nog i Je­le­ne. Je­le­na je mu­žu na li­ce sta­vi­la ma­ra­mu, pre­ko ma­ra­me ja­stuk, a Ba­šić ga je pri­ti­snuo no­ga­ma i ru­kom. Uzeo je nož i za­jed­no sa Je­le­nom Ko­va­če­vić za­dao mu uku­p­no 33 po­vre­de - na­vo­di se u pre­su­di.

Sud je utvr­dio i da je Bo­ri­slav Ko­va­če­vić iskr­va­rio do smr­ti, a njih dvo­je su po­tom, da bi in­sce­ni­ra­li pro­va­lu, sko­va­li plan da Ba­šić ra­zva­li ula­zna vra­ta. Osu­đe­ni se, po­tom, vra­tio u Ze­mun, gdje je i uha­p­šen.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм