Tragedija

Ubio anđela: Violetin otac pustio Dušana u kuću, a on mu iskasapio kćerku

23:08, 14.10.2019.
Izvor: Kurir
Otac Violete Jošić (19), koju je nasmrt izbo bivši dečko Dušan Petronijević (33), kaže da njegova kuća ne postoji otkako je ostao bez jedinice.

Da sam znao da mi je Dušan došao u kuću sa namjerom da mi ubije ćerku jedinicu, nikada ga ne bih pustio! Nisam ni znao da su raskinuli, ništa mi nije bilo sumnjivo tog kobnog jutra. Da sam samo znao...

Ovako za Kurir počinje svoju bolnu ispovest Dragiša Jošić, otac Violete Jošić (19) iz sela Batalage kod Koceljeve, koju je u nedjelju ujutru nasmrt izbo bivši dečko Dušan Petronijević (33).

Oplakuje mezimicu

Kobnog jutra Dušan je sa nožem u džepu krenuo do Violetine kuće, sa kojom je u septembru raskinuo ljubavnu vezu. Stopirajući je došao u Batalage, Violetin otac mu je otvorio vrata. Djevojka nije bila tu, radila je noćnu smjenu. Dušan je rekao njenom ocu da želi da je iznenadi, a on mu je poverovao. Kada je Violeta došla, Dušan i ona su ušli u njenu sobu, a on je izvadio nož i počeo besomučno da je ubada u glavu i vrat. Zadao joj je tridesetak uboda i presjekao arteriju. Violetine vriske čula je maćeha, pozvala je Dragišu, a on je uzeo iskasapljenu kćerku u naručje i odvezao je u dom zdravlja. Nažalost, nije joj bilo spasa, izdahnula mu je na rukama.

"Zašto se ovo nama dogodilo? Mi smo poštena porodica, radna. Ako nisam ljudima pomogao, nisam ni odmogao. Ostavljao sam svoj posao da bih pomogao drugima. Takva je bila i moja Violeta, moje zlato - brišući suze priča samohrani otac, koji je kćerku odgajao sam, uz pomoć svojih roditelja, pošto ih je Violetina majka napustila kada je ona imala samo tri mjeseca.

Dragiša kaže da za njega utjehe nema. Kako kaže, pokušava da shvati šta se Dušanu desilo, pa se odlučio da počini zlo.

Imala planove

"Nisam ni znao da su njih dvoje raskinuli. Lijepo su se slagali, voljeli. Posvađali bi se ponekad, kao i svi... On je i ranije dolazio kod nas. I sada sam ga pustio u kuću kao čoveka, a kakvo zlo nam je napravio", kaže otac i nastavlja:

"Pričaju ljudi, čuo sam da je on prethodnih dana pravio haos. Inače, ranije nije nikada bio takav."

Nesrećni otac kaže da je Violeta bila puna života i da je imala planove za budućnost.

"Radovala se poslu. Željela je da nastavi školovanje, da upiše još nešto, da napreduje. Htio sam auto da joj kupim, ali, eto... Prošle godine sam joj slavio punoletstvo, sada je sahranjujem. Ova kuća više ne postoji kada nema nje", plače neutešni Dragiša.

Podsjetimo, Dušan i Violeta bili su u vezi oko godinu dana, ali je Violeta pre mesec dana ostavila Dušana. On nije mogao da se pomiri sa raskidom, postao je opsjednut njome.

"Poslije zločina je sjeo sa Violetinim ocem u auto i zajedno sa njim je odvezao do ljekara. Kada je preminula u kolima, zagrlio ju je, pa otišao kući, gdje ga je policija uhapsila". podsjeća izvor.