Olivera Krsmanić

Ubila taksistu zbog računa, a sada izlazi iz zatvora

09:31, 13.10.2019.
Izvor: Kurir
Olivera Krsmanić (35), poznata i pod nadimkom Olja Heklerka, koja je osuđena na 15 godina zatvora jer je ubila taksistu Nezira Šišića (46), odležala je kaznu i izlazi na slobodu sredinom oktobra.

Ona je najprije bila osuđena na 40 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu tu presudu ukinuo 2013. godine. Bila je prva žena u Srbiji koja je prvostepenom presudom osuđena na 40 godina zatvora, navodi "Alo".

Olivera je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu, a kako saznajemo, tamo je na raznim takmičenjima osvojila prve nagrade.

"Bila je uzorna pritvorenica i uprkos svim obavezama je osvojila prva mjesta u takmičenjima u šahu, besjedništvu, kreiranju modela i raznim sportskim disciplinama", kaže izvor.

U zatvoru ju je redovno posjećivao njen beogradsku advokat Miroslav Todorović Šera, koji je njen slučaj vodio od početka.

"Olivera je devet i po godina provela u Centralnom zatvoru u Beogradu i doživjela je šok kada je prebačena u Požarevac, gdje je nakon mnogo vremena vidjela cvijeće i drveće. U požarevačkom zatvoru je stekla mnoge prijatelje. U posjete joj je redovno dolazila majka, koja radi u Njemačkoj", navodi sagovornik.

Bila u ćeliji sa Tuđmanovom snajkom

Olivera je Centralnom zatvoru u Beogradu bila cimerka Nataše Ivkošić, poznatije kao Nataša Moskva, bivše snaje unuka Franje Tuđmana. Ivkošićeva je bila u braku sa Igorom Tuđmanom, unukom Tuđmanovog brata, ali su se razveli nakon izlaska zatvora. Kako je Ivkošićeva ranije izjavila, Olivera joj je u zatvoru pomagala i učila je da koristi ćirilicu. Nataša Tuđman je 2013. izdržala šestomesečnu kaznu i vratila se u Zagreb. U srpskom rijalitiju učestvovala je prošle godine.

Po izlasku iz zatvora, Olivera može da se vrati u rodni Prnjavor kod Šapca.

"Pošto je u zatvoru naučila više zanata, sada može lakše da se zaposli", dodaje izvor „Alo!“.

Olivera Krsmanić je 2007. osuđena na 40 godina robije jer je u noći 12. aprila 2005. ubila taksistu Nezira Šišića, a onda ga opljačkala. Kada je taksi stigao na Cerak, taksimetar je pokazivao 597 dinara, a Olivera je razmišljala da li da plati vožnju. Izvadila je pištolj i pucala mu u potiljak sa zadnjeg sjedišta, ali mu nije uzela novčanik.

Tokom ponovljenog suđenja, svu krivicu je prebacila na suspendovanog policajca s kojim je bila u vezi, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena. Tada je osuđena na 15 godina zatvora, što je Apelacioni sud kasnije i potvrdio.

Slobodanu Jordanovu, njenom saučesniku, kazna je sa 17 povećana na 20 godina zatvora jer je ubio radnika pumpe Zorana Radovića i ranio policajca Nenada Jelića.

Pročitajte još:

Otrovali su se nakon vjenčanja: Njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji

Čudom preživjele: Muškarac ranio dvije djevojke

Potresne riječi majke Despota: Sad te barem ništa ne boli