U Herceg Novom

Ubijen Šćepan Roganović, izrešetan sa pet hitaca na stepeništu

  • 13.02.2020. 11:05

Novljanin Šćepan Roganović, navodni član kavačkog klana, ubijen je danas oko 9 sati u Herceg Novom, saznaje TVCG. Prema pisanju medija, ubistvo se dogodilo na stepeništu koje od Kanli kule vodi ka gradu.

Na njega je ispaljeno pet hitaca, prenosi Radio Jadran.

Iz OKC-a Uprave policije je potvrđeno da je u tom gradu jedna osoba ubijena, međutim nisu saopštili identitet žrtve.

Kako prenosi Radio Jadran policija je blokirala grad, vještači se mjesto ubistva, za počiniocem se intenzivno traga, dok se iščekuje dolazak nadležnih pravosudnih organa. Saobraćaj se za sada odvija bez zastoja.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o nastavku obračuna škaljarskog i kavačkog klana.

Uviđaj je u toku.

Ko je ubijeni Šćepan Roganović?

Šćepan Roganović bio je stariji sin Nika Roganovića, koji je na Savini ubijen krajem jula 2017. Na njegovog mlađeg sina Duška, krajem aprila 2017. godine, izvršen je pokušaj ubistva, aktiviranjem eksplozivne naprave u autu u pokretu.

Bomba je aktivirana u trenutku kad je vozilo prolazilo preko glavne Autobuske stanice, a Roganović je ostao bez obje noge. Krajem decembra 2018. u Beču je ubijen brat od strica Šćepana i Duška, Vladimir Roganović.

Šćepan Roganović, do sada najmanje poznat među Roganovićima, uhapšen je u akciji "Mimoza" u Herceg Novom zbog zelenašenja krajem oktobra prošle godine. On i još dvojica muškaraca terete se da su 21 osobi dali novac pod kamatu.

Nakon što su dali pare na pozajmicu, od dužnika su uz pretnju naplatili oko pola miliona evra kamate. Policija je nakon pretresa tri objekta u Herceg Novom u vlasništvu uhapšenih, u zaplenila 4.000 evra, ugovore o nekretninama za koje se sumnja da su "zarađeni" od zelenašenja, platne kartice za račune na kojima su desetine hiljade evra, mobilne telefone, kao i blindirani automobil sa bunkerom, pogodnim za skrivanje predmeta.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.