Krvavi obračun u Sarajevu

Ubijen odbojkaš, jedan osumnjičeni izvršio samoubistvo, dvojica uhapšena

  • 09.06.2019. 19:05

Odbojkaš Amar Kapidžić sinoć je ubijen u naselju Sokolović Kolonija. Dvojica osumnjičena za ubistvo, Alem Šojka i Armin Iglica, su uhapšena a treći, Amel Kurtić, je izvršio samoubistvo na području Konjica. O motivima se, zasad, spekuliše. Navodno je u pitanju bio novčani dug. Policija, danas, samo potvrđuje hapšenje i pronalazak tijela trećeg osumnjičenog. 

"Na lokalitetu Bjelašnice, u mjestu Sinanovići, opština Trnovo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode, lica A.I. iz Sarajeva i lice A.Š. iz Sarajeva. Daljom pretragom terena u blizini sela Luke, opština Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice pronađeno je vozilo u kome se nalazilo beživotno tijelo lica A.K. Trećeg lica za kojimm smo tragali," rekao je Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo. 

Jedan od osumnjičenih se sa Kapidžićem, navodno, raspravljao, dok je Kurtić, čak u jednom trenutku pokušao smiriti situaciju. Ko je tačno izvršio ubistvo još se ne zna, ali se očekuje da će i to, uskoro, biti razriješeno. Prema nepotvrđenim informacijama napadač je u Kapidžića ispalio četiri metka, a zatim pobjegao. Istraga će utvrditi zašto se u automobilu u kom je pronađeno beživotno tijelo Amela Kurtića nalazilo oružje i dvije ručne bombe. 

Kako saznajemo, pri bjekstvu Amel Kurtić je u jednom trenutku zaustavio automobil i iz njega istjerao saučesnike Alema Šojku i Armina Iglicu, a nedugo zatim, u selu Luke, izvršio samoubistvo. Šojko i Iglica, trenutno se nalaze  sarajevskom kantonalnom Tužilaštvu.

Tužilac je predložio Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za njih dvojicu. Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i uznemirenja javnosti. Kantonalni sud u Sarajevu bi odluku o pritvoru trebalo bi da donese u naredna 24 časa. Šojko i Iglica se terete za ubistvo Kapidžića na podmukao način i iz osvete.